Ingredienser: 6 portioner
Amo Grødris 150 g.
Mælk 1 liter
1 vanillestang
1/4 tsk. salt
½ l. piskefløde
Vanillesukker
Sukker
Citronsaft
150 gr. mandler
1 glas Kirsebærsovs
Fremgangsmåde:
Risengrøden koges som der står på pakken med Amo grødris. Vaniliestangen flækkes og vanilien skrabes ud, og kommes i gryden med grøden, og koger med - også stangen. Når grøden er færdig kommes 1/4 tsk. salt i og der røres rundt. Vaniliestangen tages op.
Den færdige risengrød skal nu køle af til den er helt kold. Det er derfor en god ide at lave grøden dagen inden Ris a la manden skal laves.
Herefter piskes 1/2-3/4 liter fløde, som vendes i grøden lidt af gangen, til den har den rette konsistens - må hverken virke for tynd eller for stiv.
Ca. 1 spsk. vaniliesukker kommes i sammen med 1 spsk. sukker - smag til lidt af gangen. Der røres rundt.
Mandlerne bringes i kog, således at man kan pille skralden af - de skal smuttes, imens de stadig er varme. Bagefter hakkes mandlerne, og de blandes i Ris a’ la manden, når de er afkølede. Husk at gemme den største mandel, som skal hel i.
Slut af med at smage Ris a’ la manden til med citronsaft - ca. 1 spsk.